Főbb változtatások:

  • Új fizikai motor megjelenése a játékban (gravitáció).
  • Felújított grafika.
  • Átdolgozott pályák az új grafikának megfelelően:

Himmelsdorf

Mines

Karelia

Lakeville

Sand River

Fjords

Mountain Pass

Arctic Region

Westfield

 
  • Új tankok:

USSR-SU100M1.png

SU-100M1

USSR-SU-101.png

SU-101

USSR-SU122 54.png

SU-122-54

USSR-Object263.png

Object 263

UK-GB68 Matilda Black Prince.png

Matilda Black Prince

     
  • A Boelter medál már nem megszerezhető.
  • Új kitüntetések:
de Langlade medál
Azon játékos kapja, aki elpusztít 4 vagy több, épp a saját bázist foglaló ellenséges járművet.
1944. szeptember 13-án Paul Girot de Langlade több mint kétszeres túlerővel szemben támadta meg a német 112. Páncélos Ezred által elfoglalt Dompaire francia falut. Az ezt követő csatában Langlade 16 M4A2 tankkal és 4 M10 páncélvadásszal, a francia tüzérséggel és amerikai vadászbombázókkal megtámogatva megsemmisített 69 db Pz IV és Panther tankot.
Bombardier
Pusztíts el 2 vagy több járművet egyetlen lövéssel.
Őrjárat / Patrol Duty
Az a játékos kapja, aki legalább 6 olyan ellenséges járművet derít fel (spotol), amiket kizárólag ő lát és a csapattársai ezáltal sebzik is azokat.
Testvériség - Brothers in Arms
Azon szakasz tagjai kapják, mely szakasz minden tagja legalább 3 ellenséges járművet elpusztított és minden tagja túl is élte a csatát. A szakasz minden tagja megkapja ezt a kitüntetést.
Tamada Yoshio medál
Megszerzéséhez pusztíts el legalább 3 ellenséges SPG-t egy könnyű tankkal és éld is túl a csatát. A kilőtt SPG-knek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Tamada Yoshio volt a parancsnoka annak a 4. Japán Tank regimentnek, amely 1939 júliusában a 2. kínai-japán háború során Type 95 Ha-Gö könnyű tankokkal megtámadott és elpusztított 12 orosz tüzérségi ágyút.
Radley-Walters medál
Az a játékos kapja, aki 8 vagy 9 tier 4-es szintnél magasabb ellenséges járművet elpusztít egy csatában.
Sydney Valpy Radley-Walters egy kanadai tankász volt a 27. Páncélos Ezredben. 1944-45-ben 18 német járművet lőtt ki Sherman Firefly tankjával.
Bruno medál
Azon játékosok kapják, akik 3 vagy 4 ellenséges járművet kilőnek és túl is élik a csatát úgy, hogy minimum 5 különböző kritikus találatot kaptak a csata ideje alatt és 20% vagy kevesebb HP-juk maradt a csata végére.
Pietro Bruno egy olasz tankász volt. Az ellenséggel szemben tanúsított rendkívüli bátorságáért elnyerte a legrangosabb olasz díjat: Gold Medal of Military Valor (Medaglia d'oro al Valore Militare).
Pascucci medál
Megszerzéséhez pusztíts el 3 ellenséges SPG-t a csatában.
Luigi Arbib Pascucci hadnagy egy olasz tankparancsnok volt a II. Világháború idején. Észak-Afrikában harcolt az Ariete Tank Division-nel. Részt vett a második el-alameini csatában, ahol is feláldozta életét egy olyan vakmerő frontális támadás során, melynek köszönhetően százada elkerülhette a teljes bekerítést.
Lehvaslaiho medál
Megszerzéséhez pusztíts el 2 ellenséges járművet egy közepes tankkal. A kilőtt járműveknek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Reino Lehväslaiho egy finn tankász volt, aki 7 tankot és páncélvadászt lőtt ki.