Taktika szerkesztő

Ez a Taktika szerkesztő egy általam írt program a World of Tanks játékhoz, melynek célja, hogy Clan Wars-hoz, valamint századokhoz készíthessünk taktikákat, és ezt a klánunknak, csapatunknak be tudjuk mutatni.

Használati útmutató:
 • Letöltitek a zip fájlt, kicsomagoljátok, telepíteni nem kell. A program a TaktikaSzerkeszto.exe-vel indul.
 • Ha már kész taktikát akartok megnyitni, kattintsatok a "Betöltés" gombra, majd a taktika nevére. A program tartalmaz egy "minta" taktikát, ahol láthatjátok, hogy mit lehet készíteni ezzel a programmal.
  Megjegyzés: Lépjetek be a "Saves" mappába, majd az egyik taktika (wott kiterjesztésű fájl) nevén hosszan jobb klikk, tulajdonságok, és a Társítás résznél a "módosítás" gombra kattintva adjátok be neki a TaktikaSzerkesztő.exe fájlt. Ezután bármely wott kiterjesztésű fájlra ha kattintatok, automatikusan ezzel a programmal nyit meg.
 • Ha pedig új taktikát szeretnétek készíteni, akkor első lépésben a legördülő menüből válasszátok ki a megfelelő térképet! Ez a művelet minden eddigi munkát töröl, és alaphelyzere állítja a programot az adott pályán.
 • Második lépésként kattintsatok a "Játékosok szerkesztése" gombra. Megjelenik egy új albalk, melyben mind a 15 résztvevőt szerkeszthetitek.
  Megadhatjátok, hogy az 5 tanktípus közül (Heavy, Medium, Light, TD, Arty) miben üljön, ez a tank ikonjának kinézetére lesz hatással. Ha nem kell 15 résztvevő, mert mondjuk közepes századhoz készítetek taktikát, akkor akik nem kellenek, ott az "OFF" -ot válasszátok, így azok az ikonok rejtve lesznek. Ezen kívül minden tanknak megadhattok még egy nevet. Ez lehet akár a játékos neve, vagy a tanké. Amit ide beírtok, az a szöveg fog megjelnni a tank ikonja fölött, ha az egeret ráhúzzátok, vagy ha kipipáljátok a "játékosok neve" rublikát, akkor állandóan látszik.
 • A következő lépés az ikonok (tankok) pozícióba húzása. Egyszerűen csak fogjátok meg az egérrel, és húzzátok a megfelelő helyre. A térképen az egér görgőjével lehet zoomolni, vagy akár a térképet is megfogni, és arrébb húzni.
 • Jobb oldalon láttok az "állás gombok" alatt egy "1 / 1" feliratot, ez azt jelenti, hogy 1 állás van, ebből az elsőt szerkesztitek éppen. Ha az "Új állás" gombra kattintatok, akkor az utolsó állás megduplázódik, vagyis a felirat átvált "2 / 2"-re. Ha most átteszitek a tankokat másik helyre, akkor a 2. állásban ott fognak állni, míg az elsőben ahová először tettétek. Így akár animációt is készíthettek a tankok mozgásáról, vagy többféle alap felállást.
  Az állások között az "Előző" illetve a "Következő" gombokkal váltogathattok, vagy ha kipipáljátok az "Automatikus lejátszást", akkor másodpercenként vált a program az állások között. Az "Állás torlése" gomb értelemszírűen azt törli, amit jelenleg láttok.
 • Végezetül a "Készítő" rublikába írjátok be a neveteket, hogy minenki tudja, ki készítette az adott taktikát. A legalsó rublikába pedig írhattok leírást, megjegyzéseket a művetekhez. Ezután klikk a "Mentés" gombra. A fájl a "Saves" mappába kerül. Ezt a fájlt kell eljuttatni a klántagokhoz, akik így meg is csodálhatják a műveteket.

Letöltés