Replay videók készítése

2013.05.24 11:02

Sajnos, miután kijön egy újabb WoT verzió, a régi visszajátszásaitokat már nem tudjátok visszanézni, hacsak nem valamelyik korábbi verziót telepítitek fel. (Erre is van lehetőség, innen letölthetitek a korábbi verziókat.) Ezért, ha a jobb csatáitokat meg szeretnétek örökíteni, célszerű videót készíteni belőlük. Az én eddig elkészült videóimat megtekinthetitek a honlapomon a videók fül alatt, vagy itt és itt. Az alábbiakban ahhoz nyújtok egy kis segítséget, hogyan tudtok WoT visszajátszásokból ilyen videókat készíteni, és feltölteni a youtubera, vagy akár a honlapotokra beilleszteni.

1. lépés: a videó felvétele

A videó rögzítéséhez szükségetek lesz a FRAPS nevű programra, amit akár innen is letölthettek. Miután letöltöttétek, telepítsétek is fel!

A Movies füre kattintva beállíthatjátok, hogy hová mentse a felvételt, valamint a Video Capture Hotkey-nél, hogy melyik gombbal induljon el a rögzítés, én ezt F12-re állítottam. Miközben fut a program, indítsátok el a visszajátszást, és ahonnan szeretnétek, hogy induljon a felvétel nyomjátok le az F12-t, majd ha vége a visszajátszásnak, nyomjátok le ismét.

1-2 megjegyzés:

  • A videó rögzítéséhez elég izmos gép kell, ha a játék minimum grafikán éppenhogy elmegyeget nálatok, nem éri meg próbálkozni vele.
  • A gyorsabb működés, és a jobb minőség érdekében a videót tömörítetlenül rögzíti a program, ami azt jelenti, hogy a beállításoktól függően 5-10 percnyi anyag kb. 4 Gb-ot fog foglalni.
  • A programmal felvehetitek a visszajátszásotokat teljes és félképernyős felbontásban. Ha a gépetek bírja, célszerű teljes felbontásban rögzíteni, így jobb lesz a képminőség, és a feliratok is olvashatóak maradnak.

2. lépés: a videó szerkesztése

Számos videó vágó/szerkesztő program létezik, én a windows-hoz tartozó Movie Makert használtam, a célnak az is tökéletesen megfelelt.

Kattintsatok a "Videók és fényképek hozzáadása" gombra, és adjátok hozzá a FRAPS-szal rögzített videóitokat.

Én nem vágtam ki részleteket a videóimból, inkább felgyorsítva futtattam az unalmasabb részeket.

A videó hozzáadása után megjelenik a "Videóhoz használható eszközök" fül. Kattintsatok rá. Utána a jobb oldalon a videó csíkjára kattintva beállíthatjátok a csúszkát a videó egyes jeleneteihez. A "Kettéosztás" gombbal tudjátok a videót feldarabolni. Értelemszerűen a gyorsítani kívánt rész előtt és után kell egy vágást készíteni, majd egy kattintással kijelölni ezt a részt, és a sebességét átrakni (a sebesség gombnál) akár 4x-esre.

Ha készítettetek screenshot-okat a játékban, például a csata után, ahol az eredményeitek látszódnak, azt is hozzáadhatjátok a "Videók és fényképek hozzáadása" gombbal. Az időtartam gombbal beállíthatjátok, hány másodpercig látszódjon a kép, valamint az "animációk" fülnél, hogy milyen effekttel jelenjen meg.

Ezután a "Zene hozzáadása" gombra kattintva adhattok hozzá zenét. A "Zenei eszközök" fülnél ez hasonlóan vágható/szerkeszthető, mint a videó. A zene hangerejét lentebb vehetitek, hogy a videón beszélő legénység hangjai is érthetőek legyenek.

Ha minden kész, mentsétek le a filmet Nagy felbontású megjelenítéshez.

3. lépés: videó konvertálás

A videó szerkesztése után (néha még előtte is) át szoktam alakítani a videót például avi-ba, vagy a felbontását is változtatni. Így kevesebb helyet foglal majd a gépen, valamint a youtube-ra is egyszerűbb lesz feltölteni (főleg azoknál, akiknek lassú a netkapcsolata). Ehhez a Freemake Video Convertert szoktam használni, amit innen tölthettek le.

Felül a "+Video" gombra kattintva hozzáadjátok az átalakítani kívánt videót (vagy videókat) majd alul klikk a kívánt formátumra.

4. lépés: Feltöltés a youtube-ra.

Először is regisztrálnotok kell a https://www.youtube.com/ oldalon, ha még nem tettétek meg. Ezután klikk a Feltöltés gombra, kijelölitek a kész videótokat, és már elérhető is lesz a youtube-on.

Ha másik honlapon is szeretnétek, hogy megjelenjen a videótok, először is hozzátok be youtube-on, majd a videó alatt klikk a "Megosztás" ezután pedig a "Beágyazás" gombokra, ekkor kaptok egy HTML kódot. Ezt a kódot kell beilleszteni a honlaptokba, és megjelenik a videó.

Ebben a kódban módosíthatjátok a videó felbontásának méretét, valamint, ha az idézőjeles rész végére beírjátok a " ... ?vq=hd720" szöveget, akkor akkor egyből HD felbontásban indul el a videó.

 

Remélem segítettem, mindenkinek sikeres szerkesztést!

Havoc44