Kitüntetések

2013.05.03 11:17

A cikk származási helye: wotinfo.hu

A csatákban elért kivételes teljesítményekért különféle kitüntetések járnak. A kitüntetések – a megszerzésükhöz szükséges szempontrendszerek eltérései miatt – három típusba (medálok, címek és jelvények) illetve öt csoportba sorolhatóak, melyek a következőek:

  • Kiváló sofőr jelvények: Egy adott járművön elért legjobb teljesítmény után jár. Megszerzéséhez a járművel egy adott csatában szerzett XP pontnak többnek kell lennie, mint a többi játékos által ugyanazzal a járművel az elmúlt 1 hét alatt elért XP-k legjobb adott százaléka.
  • Harci kitüntetések: Minden csatában megszerezhetőek, ha teljesülnek az adott feltételek.
  • Major kitüntetések: Négy szintben elérhető kitüntetések. A 4. szintet a legkönnyebb, az 1. szintet pedig a legnehezebb elérni. Ezen kitüntetések követelményeihez a szükséges eredmények folyamatosan, csatáról csatára összeadódnak.
  • Hősi kitüntetések: Ezek a legnehezebben megszerezhető kitüntetések. Megszerzésükhöz rendkívüli képességekről kell tenni tanúbizonyságot egy csatában.
  • Speciális kitüntetések: Címek, melyek megszerzéséhez különleges teljesítményt kell nyújtani az adott kategóriákban.

Kiváló sofőr jelvények

Ikon Kitüntetés neve Leírás
Kiváló sofőr jelvény - III. osztály Megszerzéséhez a járművel egy adott csatában szerzett XP pontnak, a többi játékos által ugyanazzal a járművel az elmúlt 1 hét alatt elért XP-k legjobb 50%-ában kell lennie.
Kiváló sofőr jelvény - II. osztály Megszerzéséhez a járművel egy adott csatában szerzett XP pontnak, a többi játékos által ugyanazzal a járművel az elmúlt 1 hét alatt elért XP-k legjobb 20%-ában kell lennie.
Kiváló sofőr jelvény - I. osztály Megszerzéséhez a járművel egy adott csatában szerzett XP pontnak, a többi játékos által ugyanazzal a járművel az elmúlt 1 hét alatt elért XP-k legjobb 5%-ában kell lennie.
Kiváló sofőr jelvény - Tank Ász Megszerzéséhez a járművel egy adott csatában szerzett XP pontnak, a többi játékos által ugyanazzal a járművel az elmúlt 1 hét alatt elért XP-k legjobb 1%-ában kell lennie.

Harci kitüntetések

Ikon Leírás
Top Gun / Top Gun
Pusztíts el minden játékosnál több ellenséges járművet a csatában, de legalább 6-ot. Ha több játékos is megfelel a követelményeknek és azonos számú járművet pusztítottak el, akkor az elért XP pontszám dönt (prémium bónusz beleszámít). Ha ez is azonos, akkor a kitüntetés nem kerül kiosztásra.
Megszálló / Invader
Szerezd meg a legtöbb foglalási pontot a csatában, de minimum 80-at. Alapfeltétele a sikeres befoglalás és csak azok a foglalási pontok számítanak, melyek részét képezték a végső befoglalásnak. Ha a csata döntetlennel ér véget, az a játékos kapja a kitüntetést, amelyik hamarabb elérte a 80 pontot.
Mesterlövész / Sniper
Érj el legalább 85%-os találati arányt minimum 10 egymást követő lövésből úgy, hogy a potenciális sebzés értéke 1000+ HP legyen. A sorozatba a nem átütő találatok is beleszámítanak. Ha több játékos is megfelel a követelményeknek és azonos értékű potenciális sebzést osztottak ki, akkor az elért XP pontszám dönt (prémium bónusz beleszámít). Ha ez is azonos, akkor a kitüntetés nem kerül kiosztásra.
Védő / Defender
Csökkentsd le az ellenséges foglalók saját bázison szerzett foglalási pontját (szakíts meg a foglalást) minimum 70 ponttal (védekezési pont). Ha több játékos is megfelel a követelményeknek és azonos számú védekezési pontot értek el, akkor az elért XP pontszám dönt (prémium bónusz beleszámít). Ha ez is azonos, akkor a kitüntetés nem kerül kiosztásra.
Acélfal / Steel Wall
Csapattársaid közül neked legyen a legtöbb (de minimum 11) bekapott találatod úgy, hogy a potenciális károd 1000+ HP legyen és túl is éled a csatát. Ha több játékos is megfelel a követelményeknek és azonos értékű potenciális sebzést kaptak, akkor az elért XP pontszám dönt (prémium bónusz beleszámít). Ha ez is azonos, akkor a kitüntetés nem kerül kiosztásra.
Szárnysegéd / Confederate
Találj el több különböző ellenséges járművet, mint bárki más a csapatodban (de minimum 6-ot) úgy, hogy az adott járműveket később egy másik csapattársat lövi majd ki. Ha több játékos is megfelel a követelményeknek és azonos számú tankot találtak el, akkor az elért XP pontszám dönt (prémium bónusz beleszámít). Ha ez is azonos, akkor a kitüntetés nem kerül kiosztásra.
Felderítő / Scout
Derítsd fel a legtöbb ellenséges járművet a csapatodban, de minimum 9-et. A kitüntetés feltétele, hogy a csapatodnak győznie is kell az adott csatában. Ha több játékos is megfelel a követelményeknek és azonos számú tankot derítettek fel, akkor az elért XP pontszám dönt (prémium bónusz beleszámít). Ha ez is azonos, akkor a kitüntetés nem kerül kiosztásra.
Őrjárat / Patrol Duty
Az a játékos kapja, aki legalább 6 olyan ellenséges járművet derít fel (spotol), amiket kizárólag ő lát és a csapattársai ezáltal sebzik is azokat.
Lucky.png Szerencsés / Lucky
Légy tanúja annak, ahogyan egy ellenséges játékos megsemmisíti egy csapattársát. A megsemmisítés pillanatában a elpusztított jármű 10 méteres körzetében kell tartózkodnod.
Ranger.png Ranger / Ranger
Pusztíts el legalább 3 ellenséges könnyű tankot a csatában.
Spartan.png Spártai / Spartan
Élj túl egy lepattanó vagy nem áthatoló ellenséges találatot, miközben 10% vagy kevesebb életponttal rendelkezel. A kitüntetés megszerzéséhez túl kell élned a csatát.
Testvériség - Brothers in Arms
Azon szakasz tagjai kapják, mely szakasz minden tagja legalább 3 ellenséges járművet elpusztított és minden tagja túl is élte a csatát. A szakasz minden tagja megkapja ezt a kitüntetést.
Kritikus együttműködés / Crucial Contribution
Azon szakasz tagjai kapják, mely szakasz legalább 12 ellenséges járművet elpusztított a csatában. A szakasz minden tagja megkapja ezt a kitüntetést.

Hősi kitüntetések (medálok)

Ikon Leírás
Bölter medál
A 0.8.0-ás verziótól ez a medál már nem szerezhető meg. Az kapta meg, aki tankkal/páncélvadásszal 7+ vagy artyval 10+ ellenséges járművet pusztított el egy csatában.
Johannes Bölter az egyik legsikeresebb német tankász volt a II. Világháború során.
Radley-Walters medál
Az a játékos kapja, aki 8 vagy 9 tier 4-es szintnél magasabb ellenséges járművet elpusztít egy csatában.
Sydney Valpy Radley-Walters egy kanadai tankász volt a 27. Páncélos Ezredben. 1944-45-ben 18 német járművet lőtt ki Sherman Firefly tankjával.
Pool medál
Megszerzéséhez pusztíts el 10 vagy több legalább tier 4-es szintű ellenséges járművet egy csatában.
Lafayette G. Pool amerikai tankász volt, aki bizonyítottan legalább 12 tankot és 258 egyéb páncélozott járművet és önjáró löveget semmisített meg.
Orlik medál
Megszerzéséhez pusztíts el 3 vagy több ellenséges tankot vagy páncélvadászt egy könnyű tankkal. A kilőtt járműveknek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Roman Edmund Orlik a Lengyel Hadsereg őrmestere és tankásza volt, aki 13 német tankot lőtt ki TKS könnyű tankjával 1939 szeptemberében.
Tamada Yoshio medál
Megszerzéséhez pusztíts el legalább 3 ellenséges SPG-t egy könnyű tankkal és éld is túl a csatát. A kilőtt SPG-knek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Tamada Yoshio volt a parancsnoka annak a 4. Japán Tank regimentnek, amely 1939 júliusában a 2. kínai-japán háború során Type 95 Ha-Gö könnyű tankokkal megtámadott és elpusztított 12 orosz tüzérségi ágyút.
Lehvaslaiho medál
Megszerzéséhez pusztíts el 2 ellenséges járművet egy közepes tankkal. A kilőtt járműveknek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Reino Lehväslaiho egy finn tankász volt, aki 7 tankot és páncélvadászt lőtt ki.
Oskin medál
Megszerzéséhez pusztíts el 3 ellenséges járművet egy közepes tankkal. A kilőtt járműveknek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Alexander Oskin a Szovjetunió Hőse, tankparancsnok volt, aki 3 Tiger II-t lőtt ki T-34-esével egy felderítő művelet során Oglenduv mellett, 1944. augusztus 11-én.
Nichols medál
Megszerzéséhez pusztíts el 4 vagy több ellenséges járművet egy közepes tankkal. A kilőtt járműveknek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Alfie Nicolas egy brit tank lövész volt, aki az el alamein-i csata alatt 14 ellenséges járművet pusztított el.
Kolobanov medál
Ezt a kitüntetést azon játékos kapja, aki egy csata során egyedül marad 5 ellenséges járművel szemben és innen megnyeri a csatát.
Zinoviy Kolobanov ezredes egy szovjet tankász volt, aki KV tankjával kilőtt 22 német tankot, 2 ágyút és féllánctalpas járművet egy csatában, 1944. augusztus 19-én.
Halonen medál
Megszerzéséhez pusztíts el 3 vagy több ellenséges járművet páncélvadásszal. A kilőtt járműveknek legalább 2 tierrel magasabbnak kell lennie, mint a saját járműved.
Erkki Halonen a Finn Hadsereg őrmestere és tankásza volt, aki 1944. júniusa és júliusa alatt zajlott csatákban StuG III-asával kilőtt három T-34-est, két KV-1-est és két ISU-152-es páncélost.
Fadin medál
Megszerzéséhez az utolsó lövedékeddel pusztítsd el az utolsó ellenséges járművet a csatában.
A Szovjetunió Hőse, Alexander Fadin egy T-34-es parancsnoka volt. Egy gyalogsági szakasszal megtámogatva elfoglalta, majd 5 órán át tartotta Dashukovka falut egyetlen tankjával, eközben elpusztítva 3 tankot, 1 féllánctalpast, 2 aknavetőt és 2 géppuskaállást. Személyzete még egy ellenséges repülőt is lelőtt a tank koaxiális géppuskájával.
Pascucci medál
Megszerzéséhez pusztíts el 3 ellenséges SPG-t a csatában.
Luigi Arbib Pascucci hadnagy egy olasz tankparancsnok volt a II. Világháború idején. Észak-Afrikában harcolt az Ariete Tank Division-nel. Részt vett a második el-alameini csatában, ahol is feláldozta életét egy olyan vakmerő frontális támadás során, melynek köszönhetően százada elkerülhette a teljes bekerítést.
Dumitru medál
Megszerzéséhez pusztíts el 4 ellenséges SPG-t a csatában.
Ion S. Dumitru egy román tankász volt, aki a II. Világháború után mindössze 25 napot harcolt. 5 napot a német oldalon, majd a román árulást követően további 20 napot a németek ellen. 1945. március 6-án Dumitru hozzájárult 6 ellenséges tank megsemmisítéséhez és 150 mm-es ágyállások elfoglalásához.
Burda medál
Megszerzéséhez pusztíts el 5 vagy több ellenséges SPG-t a csatában. SPG-k nem kaphatják meg ezt a medált.
Alexander Burda egy szovjet tankász és a Szovjetunió Hőse volt. 1941. október 4-én Burda egy rajtaütést szervezett, melynek során megsemmisített egy egész páncélos oszlopot, többek közt 10 közepes és könnyű tankot, 2 tankelhárító fegyverrel felszerelt teherautót és 5 gyalogsági járművet.

Billotte medál
Azon játékosok kapják, akik legalább 1 ellenséges járművet kilőnek és túl is élik a csatát úgy, hogy minimum 5 különböző kritikus találatot kaptak a csata ideje alatt és 20% vagy kevesebb HP-juk maradt a csata végére.
Pierre Billotte a Francia Hadsereg századosa volt, aki elpusztított 2 PzKpfw IV, 11 PzKpfw III és 2 ágyút a Char B1 bis tankjával, 1940. május 16-án.

Bruno medál
Azon játékosok kapják, akik 3 vagy 4 ellenséges járművet kilőnek és túl is élik a csatát úgy, hogy minimum 5 különböző kritikus találatot kaptak a csata ideje alatt és 20% vagy kevesebb HP-juk maradt a csata végére.
Pietro Bruno egy olasz tankász volt. Az ellenséggel szemben tanúsított rendkívüli bátorságáért elnyerte a legrangosabb olasz díjat: Gold Medal of Military Valor (Medaglia d'oro al Valore Militare).

Tarczay medál
Azon játékosok kapják, akik 5+ ellenséges járművet kilőnek és túl is élik a csatát úgy, hogy minimum 5 különböző kritikus találatot kaptak a csata ideje alatt és 20% vagy kevesebb HP-juk maradt a csata végére.
vitéz Tarczay Ervin (*Pécs, 1919. október 5. – †Söréd, 1945. március 18.) magyar tankász, a Magyar Királyi Honvédség századosa, az egyik legeredményesebb magyar harckocsiparancsnok a II. Világháborúban. A 2. páncélos hadosztályban tagjaként legalább 10 szovjet páncélost pusztított el.

Raseiniai Heroes medál
Azon játékos kapja, aki egymaga elpusztítja az összes ellenséges járművet (de legalább 14-et).
1941 júniusában Raseiniai litván város mellett a szovjet 3. Gépesített Hadtest megközelítőleg 20 KV tankja csapott össze a 6. Páncéloshadosztály közel 100 járművével. Egy KV-2 tanknak egyedül sikerült egy álló napig feltartóztatni a német előrenyomulást, míg végül kifogyott belőle a lőszer és kilőtték.

de Langlade medál
Azon játékos kapja, aki elpusztít 4 vagy több, épp a saját bázist foglaló ellenséges járművet.
1944. szeptember 13-án Paul Girot de Langlade több mint kétszeres túlerővel szemben támadta meg a német 112. Páncélos Ezred által elfoglalt Dompaire francia falut. Az ezt követő csatában Langlade 16 M4A2 tankkal és 4 M10 páncélvadásszal, a francia tüzérséggel és amerikai vadászbombázókkal megtámogatva megsemmisített 69 db Pz IV és Panther tankot.

Speciális kitüntetések (medálok)

Ikon Leírás
Kiváló lövész / Master Gunner
Érj el legalább 5 páncélon áthatoló találatot sorban egymásután. A sorozatba a következő csata eredménye is beleszámít, vagyis azt csak egy lepattanó vagy egy nem sebző találat szakíthatja meg. A kitüntetés ikonján a leghosszabb elért sorozat hossza látható.
Páncélvadász / Tank Hunter
Pusztíts el 100-at vagy többet az alábbi járművekből: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8,8 cm PaK 43 Jagdtiger.
Pusztító / Reaper
Lőj ki 3 vagy több ellenséges tankot egymás után, egy lövéssel mind. A sorozatba a következő csata eredménye is beleszámít. A kitüntetés ikonján a leghosszabb elért sorozat hossza látható.
Kamikaze / Kamikaze
Ütközéssel pusztíts el egy nálad magasabb szintű járművet. Ezt a kitüntetést egy csatában csak egyszer lehet megszerezni. Az ikon alatti szám az eddig megszerzett címek számát jelöli.
Egérfogó / Mouse Trap
Lőj ki 10 vagy több Maus tankot. Az ikon alatti szám az eddig megszerzett címek számát jelöli.
Sinai oroszlán / The Lion of Sinai
Lőj ki legalább 100 járművet az IS sorozatból. Az alábbi járművek tartoznak ide: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268. A ikon alatti szám az eddig megszerzett címek számát jelöli.
Bombardier
Pusztíts el 2 vagy több járművet egyetlen lövéssel.
Master Tanker
Pusztíts el a játékban található minden járműből legalább egyet. Ha új járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Szakértő: U.S.A. / Expert: U.S.A.
Pusztíts el a játékban található minden amerikai járműből legalább egyet. Ha új amerikai járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Szakértő: Németország / Expert: Germany
Pusztíts el a játékban található minden német járműből legalább egyet. Ha új német járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Szakértő: Franciaország / Expert: France
Pusztíts el a játékban található minden francia járműből legalább egyet. Ha új francia járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Szakértő: Szovjetunió / Expert: U.S.S.R.
Pusztíts el a játékban található minden szovjet járműből legalább egyet. Ha új szovjet járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
TankExpert5.png Szakértő: Anglia / Expert: UK
Pusztíts el a játékban található minden brit járműből legalább egyet. Ha új brit járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Senior Technical Engineer / Senior Technical Engineer
Fejlessz ki a Tech Tree-n elérhető minden járművet. Ha új járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Mérnök: U.S.A. / Technical Engineer: U.S.A.
Fejlessz ki minden amerikai járművet. Ha új amerikai járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Mérnök: Németország / Technical Engineer: Germany
Fejlessz ki minden német járművet. Ha új német járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Mérnök: Franciaország / Technical Engineer: France
Fejlessz ki minden francia járművet. Ha új francia járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Mérnök: Szovjetunió / Technical Engineer: U.S.S.R.
Fejlessz ki minden szovjet járművet. Ha új szovjet járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
MechanicEngineer5.png Mérnök: Anglia / Technical Engineer: UK
Fejlessz ki minden brit járművet. Ha új brit járművek kerülnek a játékba, a kitüntetés automatikusan inaktívvá válik.
Elit lövész / Sharpshooter
Találj el egy ellenséges járművet 10x vagy többször egymás után anélkül, hogy elhibáznád. A következő csatában bármely más jármű is beleszámít ebbe a sorozatba.
Elpusztíthatatlan / Invincible
Élj túl 5 vagy több csatát zsinórban anélkül, hogy megsérülnél (kivéve SPG). Az artyval vívott csaták nem szakítják meg a sorozatot, de nem is számítanak bele. Az ikon alatt a leghosszab sorozat hossza látható.
Túlélő / Survivor
Élj túl 20 vagy több csatát zsinórban. Az artyval vívott csaták nem szakítják meg a sorozatot, de nem is számítanak bele.
Lopakodó / Raider
Foglald be úgy az ellenséges bázist, hogy az egész csata alatt nem fedeztek fel. Az ikon alatti szám az eddig megszerzett címek számát jelöli.

Major kitüntetések

Ikon Leírás
Kay medál
A Csata Hőse státusz megszerzése után jár. 4. osztályért: 1x, 3. osztályért: 10x, 2. osztályért: 100x, 1. osztályért: 1.000x.
Carius medál
Az elpusztított tankok száma után jár. 4. osztályért: 10, 3. osztályért: 100, 2. osztályért: 1.000, 1. osztályért: 10.000.
Knispel medál
A kiosztott sebzés mennyisége után jár. 4. osztályért: 10.000 HP, 3. osztályért: 100.000 HP, 2. osztályért: 1.000.000 HP, 1. osztályért: 10.000.000 HP.
Popel medál
A felderített tankok száma után jár. 4. osztályért: 20, 3. osztályért: 200, 2. osztályért: 2.000, 1. osztályért: 20.000.
Abrams medál
Azon győztes csaták száma után jár, melyeket túlélted az adott járművel. 4. osztályért: 5, 3. osztályért: 50, 2. osztályért: 500, 1. osztályért: 5.000.
Leclerc medál
A foglalási pontok után jár. 4. osztályért: 30, 3. osztályért: 300, 2. osztályért: 3.000, 1. osztályért: 30.000.
Lavrinenko medál
A védekezési pontok után jár. 4. osztályért: 30, 3. osztályért: 300, 2. osztályért: 3.000, 1. osztályért: 30.000.
Ekins medál
Az elpusztított tier 8-9-10-es járművek száma után jár. 4. osztályért: 3, 3. osztályért: 30, 2. osztályért: 300, 1. osztályért: 3.000.