Csata indulás - Elsőbbségadási protokoll

2013.01.15 22:14

Minap olvastam arról, hogy mi is a csata kezdetekor életbe lépő - egyébként teljesen logikus - elsőbbségadási szabály és úgy gondoltam kiposztolom én is, mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen típusú járműveknek kell elsőbbséget adniuk a harc indulásakor. Az indulási sorrend tehát a következő:

 

 1. Scout (könnyű tank)
  Nekik kell eljutniuk elsőként a legfontosabb stratégiai helyekre, ráadásul úgy, hogy az ellenség ne vegye észre őket. Mivel ezek a pontok jellemzően a térkép felénél helyezkednek el, ezért kiemelten fontos, hogy a felderítő járműveket semmilyen módon ne akadályozzuk az elindulásban, hogy minél előbb elérhessék célállomásukat.

   
 2. Arty
  Mivel e felderítők elsődleges célja a tüzérség támogatása, így az Artyknak is minél előbb pozícióba kell állniuk, hogy mielőbb megkezdhessék áldásos tevékenységüket. Mivel a tüzérek többsége (pláne nagyobb Tier-ben) elég lomha mozgású, így minden segítséget meg kell adni nekik abban, hogy mielőbb pozícióba állhassanak (pl. ki kell térni az útjukból).


   
 3. Nehéz tank
  A nehéz tankok fő feladata a frontvonal kialakítása, fenntartása, viszont ehhez kis mértékű mozgékonyság, sebesség társul, ezért ők következnek a sorban.


   
 4. Páncélvadász
  A páncélvadászok a háttérből történő támogatás mesterei. Ebből adódóan több idő áll rendelkezésükre a pozícióba álláshoz. (Kivételt képez ez alól pl. A T95, amit jellemzően támadó TD-ként használnak, viszont mivel borzasztó lassú, ezért mindig elsőbbséget élvez)


   
 5. Médium tank
  Mivel a közepes tankok amúgy is a legmozgékonyabb járművek, így induláskor könnyen kikerülgethetik a nehéz tankokat és TD-ket, azonban tegyék ezt úgy, hogy semmiképp ne akadályozzák őket a mozgásban.
   

Ügyeljünk tehát arra, hogy a hierarchiában felettünk lévőket ne akadályozzuk az elindulásban, inkább fékezzünk vagy térjünk ki az útjukból és adjunk nekik szabad utat, hogy mielőbb célba érhessenek és ezáltal a csapatot is minél hatékonyabban támogathassák.